Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

گزارش عجیب روزنامه دولت برای توجیه گرانی‌های اخیر را در ادامه می‌خوایند: براساس مشاهدات میدانی از خرده‌فروشی‌های سطح شهر تهران، قیمت هر کیلوگرم مرغ کامل به ۴۰ تا ۴۶ هزار تومان رسیده است به همین دلیل در اکثر خرده‌فروشی‌ها قیمت مرغ کمتر از نرخ مصوب است، حتی در برخی نقاط این محصول با نرخ‌هایی کمتر از ۴۰ هزار تومان توزیع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این، هر کیلوگرم مرغ ۳۱ هزار تومان قیمت داشت. گویا پس از افزایش قیمت این محصول، خرید آن توسط مردم افت چشمگیری داشته به طوری‌که خرده‌فروشی‌ها برای خالی‌کردن یخچال‌های خود چاره‌ای جز پایین آوردن قیمت‌ها نداشته‌اند. این در حالی است که ۲۲ اردیبهشت ماه بود که ستاد تنظیم بازار رسماً در راستای اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ای، قیمت مصوب هر کیلو مرغ گرم برای مصرف‌کننده را ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان تعیین کرد.

در همین خصوص رئیس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی با تأیید این خبر می‌گوید: از هفته پیش قیمت هر کیلوگرم مرغ ۲۷ تا ۳۰ هزار تومان بود، اما اکنون مردم با نرخ مصوب ۶۰ هزار تومان مواجه شده‌اند. به همین دلیل مردم کمتر مرغ خریداری می‌کنند.

محمد یوسفی درباره عرضه مرغ با قیمت‌های کمتر از نرخ مصوب، توضیح داد: مردم هنوز به قیمت‌های جدید عادت نکرده‌اند و آن را باور ندارند. البته به نظر می‌رسد با تکمیل پرداخت یارانه‌های ۳۰۰-۴۰۰ هزار تومانی کم‌کم قیمت‌های جدید کالا‌های اساسی در جامعه جا بیفتد. طبیعی است که مردم به افزایش قیمت مرغ و سایر کالا‌های اساسی واکنش نشان دهند و آن را باور نکنند.

بدین ترتیب از آنجا که برخی شهروندان تصور می‌کنند قیمت‌ها کاهش می‌یابد، فعلاً کمتر خرید می‌کنند، این همه چیز در روز‌های آینده به روال قبلی خود بازخواهد گشت. با این حال از اصلی‌ترین دلایل کاهش قیمت مرغ در بازار نسبت به قیمت مصوب آن می‌توان به افزایش عرضه مرغ در بازار، جوجه‌ریزی ۱۳۵ میلیون قطعه‌ای مرغداران، کاهش تقاضا و خرید مردم و استقبال آن‌ها از دیگر محصولات پروتئینی و کالا‌های جایگزین اشاره کرد. هم اینک بازار خرید محصولات پروتئینی جایگزین گوشت مرغ داغ شده است به طوری که مردم طی ده روز اخیر نسبت به گذشته بیشتر به سمت خرید گوشت قرمز، ماهی و میگو، گوشت بوقلمون و حبوبات گرایش پیدا کرده‌اند.

تنظیم بازار با واردات ۱۰۰ هزار تن گوشت قرمز

با افزایش قیمت مرغ پس از اصلاح ارز ترجیحی، گرایش مردم به خرید گوشت قرمز افزایش یافته و با وجود اینکه تولید گوشت قرمز و تعداد دام‌های کشور با افزایش محسوسی روبه‌رو شده است، اما دولت برای تنظیم بهتر بازار و مقابله با هر گونه گرانی و افزایش قیمت احتمالی در این بازار، تصمیم گرفت از کشور‌های مختلف ۱۰۰ هزار تن گوشت قرمز وارد کند.

از طرف دیگر سید محمد آقا میری، رئیس سازمان دامپزشکی نیز در این باره می‌گوید: سازمان دامپزشکی سیاست حذف انحصار، ارزانی و کیفیت خرید، تنوع‌بخشی و توسعه امکان رقابت را دنبال می‌کند که در این راستا برای واردات گوشت از کشور‌هایی همچون ونزوئلا و نیکاراگوئه توافق‌هایی انجام دادیم. بنابر آمار سال گذشته بنا به دلایل مختلف ۳۷ هزار تن گوشت از برزیل وارد شد که امسال در راستای امنیت غذایی کشور‌های واردات گسترش می‌یابد.

استقبال مردم از خرید ماهی و میگو

آبزی‌پروران تا قبل از اصلاح ارز ترجیحی معتقد بودند یارانه نهاده‌های دامی فقط به بخش دام و طیور داده می‌شود که این اقدام عملاً سبب افزایش هزینه‌های ماهی و دیگر آبزیان و همچنین افزایش قیمت این محصولات و به تبع آن کاهش خرید مردم می‌شد.

این در حالی است که با تصمیم فعلی دولت، به‌دلیل کاهش فاصله قیمتی مرغ و ماهی طبیعتاً تقاضا برای خرید ماهی افزایش می‌یابد که این اقدام سبب رضایت آبزی‌پروران شده است، در همین خصوص علی اکبر خدایی، دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان در گفتگو با «ایران» اظهار کرد: طبیعتاً با افزایش قیمت مرغ، مردم استقبال بیشتری نسبت به خرید ماهی و میگو داشته‌اند به همین دلیل، چون ماهی زیادی روی دست آبزی‌پروران مانده و می‌خواهیم مردم با مصرف آبزیان آشتی کنند طبیعتاً قیمت ماهی ثابت خواهد ماند و در فروش آبزیان افزایش قیمتی نخواهیم داشت.

افزایش تقاضا برای خرید گوشت بوقلمون

یکی دیگر از کالا‌هایی که می‌تواند جایگزین مرغ شود، گوشت بوقلمون است که حاوی گوشت سفید و قرمز (۶۰ درصد گوشت سفید و ۴۰ درصد گوشت قرمز)، پروتئین، ویتامین، املاح بالا و نیز کلسترول پایین است. با وجود افزایش قیمت مرغ، تقاضا برای افزایش سایر محصولات مانند گوشت بوقلمون افزایش یافته است.

قیمت حبوبات ثابت مانده و مردم خرید بیشتری می‌کنند

برخی از اقشار ضعیف با توجه به افزایش قیمت مرغ به مصرف حبوبات روی آورده‌اند تا پروتئین خود را از طریق حبوبات (پروتئین گیاهی) تأمین کنند. در حال حاضر نزدیک به ۴۰ درصد مصرف حبوبات کشور از طریق واردات تأمین و ۶۰ درصد حبوبات مصرفی در استان‌های کشور تولید می‌شود. طی سال‌های گذشته قیمت این محصول به‌دلیل نوسانات جهانی و خشکسالی در کشور با افزایش ۱۰۰۰ درصدی روبه‌رو شده بود به همین دلیل در حال حاضر قیمت حبوبات با نوسان خاصی همراه نیست که همین امر سبب افزایش تقاضای مردم برای خرید این محصولات شده است

منبع: آفتاب

کلیدواژه: روزنامه ایران گرانی افزایش قیمت مرغ گوشت بوقلمون همین دلیل هزار تومان گوشت قرمز قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۲۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت در دستور کار دولت باشد

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که ظهر دوشنبه به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد، با تأکید بر ضرورت رسیدگی دولت به سفره و معیشت مردم اظهار کرد: طرح کالابرگ الکترونیک از جمله طرح‌های موفق اقتصادی در سال‌های اخیر بود که نفع آن به صورت مستقیم به سفره‌های مردم رسید. با وجود این، نباید محدود به اجرای این طرح‌های معیشتی بمانید. در هر شرایط، تمرکز و توجه اصلی شما باید ناظر بر کنترل گرانی باشد. گرانی را باید به هر طریق کنترل کنید ولو اینکه زبان زور پای کار باشد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: اقتدار حکومتی باید در دو عرصه ارز و گرانی پای کار بیاید. البته در سال‌های اخیر، سیاست‌هایی اتخاد شده که مردم به چشم دیده‌اند تهدیدهای دشمن همچون هویت آن‌ها توخالی است اما در هر حال، تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت همچنان باید در دستورکار دولت باشد.

وی خاطرنشان کرد: این یک حقیقت است که با وجود تلاش‌های مستمر و مجدانه در دولت سیزدهم، همچنان دستاوردهای دولت برای مردم به مرحله تجسم عینی نرسیده و ملموس نشده است. به همین دلیل، تأکید ویژه ما بر رسانه و انعکاس فعالیت‌هاست تا بر مردم روشن شود که در چه حوزه‌هایی کار شده و در چه عرصه‌هایی نیاز به فعالیت وجود دارد.

علم الهدی افزود: عمده مطالبه مردم در شرایط فعلی متمرکز بر عرصه‌های اقتصادی است و این‌طور نیست که شما تصور کنید همه‌چیز با ارائه آمار و اعداد و ارقام حل می‌شود. خیر؛ در شرایط فعلی کشور نیازمند بکارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود. جامعه باید به طور واضح، زیر و بم ماجرا را بداند و تحقق این هدف جز با تقویت اطلاع‌رسانی و به‌کارگیری قدرت رسانه صورت نمی‌گیرد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تأکید کرد: در همه قضایا، رمز موفقیت شما مقارن با میزان اخلاصی است که در عمل دارید. وقتی انسان در عمل مخلص باشد، کار او کار خدا می‌شود و در این شرایط، ذات اقدس پروردگار به اراده قاهر خودش اجازه نخواهد داد کار بر زمین بماند.

کد خبر 6092055

دیگر خبرها

  • آیت الله علم‌الهدی: بهبود معیشت مردم در دستور کار دولت باشد
  • تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت در دستور کار دولت باشد
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • خوش خدمتی عجیب نشریات زنجیره‌ای به دلالان و فراریان مالیاتی دانه درشت
  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • قیمت گوشت دوباره نجومی می‌شود؟
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین تره بار
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • قیمت گوشت قرمز، امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول