Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@12:56:46 GMT

گوشت این پرنده۴برابر میگو فسفر دارد

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۱۹۹۶۸

گوشت بوقلمون به دلیل وجود نوعی مواد خاص به نام اسیدآمینه تریپتوفان در درمان افراد مبتلا به افسردگی بسیار موثر است و همچنین برای از بین بردن کم‌خونی معجزه می‌کند. ناطقان: مصرف‌کنندگان استقبال چندانی از مصرف گوشت بوقلمون به عمل نمی‌آورند و برای توجیه این امر فرهنگ تغذیه‌ای و گران بودن گوشت بوقلمون را ذکر می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های اخیر تولید و مصرف گوشت بوقلمون در بسیاری از کشور‌های اروپایی و به ویژه آمریکا از یک روند افزایشی برخوردار بوده است.

پروتئین موجود در گوشت بوقلمون از هر گوشتی بیشتر است

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی با اشاره به مزیت گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشت‌ها، اظهار داشت: گوشت بوقلمون به علت عدم وجود چربی میان بافتی در هنگام پخت از نظر حجم بر عکس گوشت مرغ، گوساله و گوسفند کم نمی‌شود.

وی افزود: بوقلمون‌های تحت مطالعه و پرورش شامل چهار رنگ سیاه، الوان، سفید و طلایی است که از استان‌های اردبیل، زنجان، آذربایجان شرقی و غربی جمع‌آوری‌شده و موردمطالعه و بررسی و رکورد برداری انفرادی در طول سالیان متمادی قرارگرفته است.

حسین لطفعلی زاده، خاطرنشان کرد: مردم روستا‌ها نیز به دلایل مختلف از جمله بومی و اقتصادی بودن پرورش بوقلمون در منطقه و داشتن شرایط خاص فیزیولوژیکی دستگاه گوارش برای استفاده از علوفه مرتعی و پَس چَر مزارع مبادرت به نگهداری این حیوان به‌صورت گله‌ای در جوار فعالیت‌های کشاورزی و دامداری می‌کنند.

فسفر موجود در بوقلمون ۴ برابر میگو است

وی با اشاره به میزان فسفر موجود در گوشت بوقلمون، یادآور شد: فسفر موجود در بوقلمون ۴ برابر میگو است (۸۰% عامل تشکیل کلسیم در استخوان‌های بدن فسفر است) و میزان فسفر در بوقلمون ۲۳۸ میلی‌گرم در ۱۰۰ گرم است که این مسئله با توجه به پروتئین ۸۱/۲۸ درصدی موجود در گوشت بوقلمون بدین معنی است که پروتئین آن از هر گوشتی بیشتر است.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، با اشاره به اینکه با توجه به ظرفیت‌های مساعد منطقه و توان علمی همکاران مرکز تاکنون فعالیت‌های زیادی در ایستگاه تحقیقات بوقلمون انجام شده است، گفت: در کنار کار‌های تحقیقاتی پرورش‌دهندگان بی‌شماری سالیانه جهت خرید جوجه بوقلمون یک‌ماهه از ایستگاه تحقیقات بوقلمون علاقه نشان می‌دهند.

در گوشت بوقلمون مقدار زیادی امگا-۳ وجود دارد

رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی نیز به خبرنگار تسنیم گفت: بررسی بهترین زمان و تعداد دفعات تلقیح مصنوعی در بوقلمون‌های بومی، برآورد ضرایب اقتصادی برخی صفات مهم تولیدی در بوقلمون‌های ایستگاه تاتار و همین‌طور تأثیر برنامه‌های مختلف نوری بر سن بلوغ، راندمان تولید تخم و جوجه درآوری در بوقلمون‌های بومی ایستگاه تاتار از تحقیقات اجرا شده در مرکز تحقیقات سهند قلمداد می‌شوند.

علیرضا فانی با اشاره به مزایای گوشت بوقلمون ادامه داد: در گوشت بوقلمون مقدار زیادی امگا-۳ وجود دارد که باعث باز شدن مجاری عروق بدن و پایین آورنده کلسترول می‌شود و از مزمن شدن بیماری‌ها جلوگیری می‌کند.

وی افزود: بوقلمون دارای انواع ویتامین B ازجمله ۱ B، ۳ B، ۶ B و ۱۲ B به میزان ۷/۷ میلی‌گرم در ۱۰۰ گرم است و برای جلوگیری از افسردگی و بیماری MS و از بین بردن کم‌خونی مؤثر است و سدیم موجود در گوشت بوقلمون ۳۳ میلی‌گرم در ۱۰۰ گرم است که از بیماری‌های قلبی جلوگیری کرده و باعث تنظیم فشارخون می‌شود.

رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، با اشاره به پروژه‌های تحقیقاتی مصوب و اجراشده مرتبط با بوقلمون در ایستگاه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گفت: بررسی دامنه پراکندگی و خصوصیات فنوتیپی بوقلمون‌های بومی آذربایجان، بررسی توان تولید و پتانسیل ژنتیکی بوقلمون‌های آذربایجان، بررسی اثر وزن تخم بر روی میزان جوجه‌درآوری، زمان تفریخ و افزایش وزن بدن در بوقلمون‌های آذربایجان شرقی، اثرات هم‌خونی بر صفات تولیدی و تولیدمثلی در بوقلمون‌های بومی آذربایجان و بررسی پتانسیل ژنتیکی خصوصیات لاشه بوقلمون‌های بومی آذربایجان از پروژه‌های تحقیقاتی مصوب و اجرا شده مرتبط با بوقلمون در ایستگاه محسوب می‌شوند.
وی یادآور شد: طبق برآورد‌های انجام‌شده می‌توان گفت مصرف گوشت بوقلمون در طی ۲۵ سال گذشته در دنیا به‌طور تقریبی دو برابر افزایش‌یافته است.

فانی با اشاره به افزایش مصرف گوشت بوقلمون در کشور اظهار داشت: گوشت بوقلمون به‌عنوان یکی از ۱۴ ماده غذایی معجزه‌گر معرفی‌شده است و این انتظار دور از ذهن نیست که در آینده نزدیک، با گسترش شیوه تولید گوشت بوقلمون در کشور، شاهد جایگاه اصلی این محصول و سایر فرآورده‌های جنبی آن در سبد مصرفی خانواده‌های ایرانی باشیم.

مصرف گوشت بوقلمون به دلیل وجود ویتامین A در این نوع گوشت نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد، از طرف دیگر به دلیل وجود نوعی مواد خاص به نام اسیدآمینه تریپتوفان در گوشت بوقلمون به افرادی که مبتلا به افسردگی هستند، توصیه می‌شود تا از این ماده غذایی مصرف کنند، چراکه به‌صورت گذرا و کوتاه‌مدت موجب آرامش و سرحالی در این افراد می‌شود. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: گوشت ، پرنده ، میگو ، فسفر

منبع: ناطقان

کلیدواژه: گوشت پرنده میگو فسفر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی مصرف گوشت بوقلمون گوشت بوقلمون گوشت بوقلمون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۹۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور

به گفته رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات مورد نیاز کشور توسط این استان تولید می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، ابوالفتح مرادی صبح امروز شنبه در یک نشست خبری اظهار داشت: سازمان تات مغز متفکر جهاد کشاورزی است و وظیفه پشتیبانی و حمایت علمی وفنی وزارتخانه برای افزایش تولید در کشور را برعهده دارد.

وی با بیان اینکه این حمایت و تولید دانش فنی و پشتیبانی علمی به چند طریق انجام می‌شود، افزود: یکی از آنها انجام طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی کشاورزی است که مشکلات بخش کشاورزی را احصاء و راه حل ارائه می‌کند.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس تعداد پروژه‌های تحقیقاتی در دست اجرا در سال گذشته را 258 مورد اعلام کرد که 114 مورد آن طی سال گذشته پایان یافت.

مرادی عنوان کرد: در اویل انقلاب و قبل از آن ارقام گندم 2 تا 3 تن در هکتار بود، اما به لطف مراکز تحقیقاتی که 34 مرکز تحقیقات استانی را شامل می‌شود و همگی زیرمجموعه تات هستند، با اجرای پروژه‌های تحقیقاتی و معرفی ارقام گیاهی منتسب امروز تولید گندم در هکتار به بالای 10 تن رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات فارس بزرگترین مرکز استانی سازمان تات است که در بیش از 80 درصد معرفی ارقام گندم نقش و مشارکت فعال داشته است.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، تعداد مقالات علمی و پژوهشی چاپ شده در سال گذشته توسط این مرکز را 172 عنوان مقاله اعلام کرد که 85 مقاله یا تعداد نیمی از آن در مجلات کیو وان به چاپ رسیده‌اند.

مرادی با بیان این نکته که اصلاح و معرفی ارقام گیاهی فرآیند طولانی 12 تا 15 سال را طی می‌کند تا به جامعه هدف معرفی شود، گفت: از منظر طرح‌های تحقیقاتی برای حل مشکلات بخش کشاورزی، سال گذشته 19 رقم گیاهی معرفی شد که 6 رقم آن به گندم اختصاص یافت که 3 رقم گندم نان و 3 رقم گندم دوروم بود.

وی تصریح کرد: ارقام گیاهی موجود عمر مفید 5 تا 6 ساله دارند و بعد از طغیان نهادها، پتانسیل عملکرد را از دست می‌دهند و ارقام مقاوم‌تر باید جایگزین شود.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه جمعیت دنیا دائم در حال افزایش است و نیاز به غذای بیشتری داریم، گفت: مجبوریم ارقام را به روز و همچنین ارقام مقاوم تری را معرفی کنیم.

مرادی ادامه داد: از نظر اقتصادی اگر فقط ارقام گندم آبی معرفی شده 500 کیلوگرم افزایش محصول نسبت به رقم قبلی داشته باشد، حدود یک میلیون تن گندم بیشتر تولید می‌شود و اگر قیمت گندم را هر کیلو 15 هزارتومان در نظر بگیریم (قیمت سال قبل) میزان 15 هزارمیلیارد تومان ارزش افزوده برای بخش کشاورزی کشور در هر سال ایجاد می‌شود.

به گفته وی؛ گندم آبی در استان فارس 143 هزارتن افزایش محصول دارد.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس یکی دیگر از اقدامات این مرکز که اثر بخشی زیادی دارد را تولید هسته‌های اولیه بذری اعلام کرد و افزود: هسته‌های اولیه بذری غلات نسبت به سال 1401 تولید 2 برابری داشته‌اند. 

مرادی با بیان اینکه 30 درصد هسته‌های اولیه بذر غلات مورد نیاز کشور توسط استان فارس تولید می‌شود، عنوان کرد؛ در سال 1402 مرکز تحقیقات کشاورزی فارس 226 تن هسته اولیه بذری غلات تولید کرد که این تعداد تولید هسته اولیه بذری پتانسیل تولید 550 هزار تن بذر گواهی شده دارد و این تعداد بذر گواهی شده پتانسیل تولید 8 میلیون تن دانه گندم، جو و تریتیکاله را دارد. 

وی در خاتمه یادآور شد: از نظر اقتصادی تولید 226 تن هسته اولیه بذری علاوه بر نیاز 27 شرکت تولید کننده بذر فارس، نیاز شرکت‌های بذری 16 استان دیگر را هم تامین و از خروج سالانه 2 میلیارد دلار ارز جلوگیری می‌کند.

انتهای پیام/424.

دیگر خبرها

  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • متهمان دارویی آذربایجان‌غربی به پرداخت ۷۴ میلیارد ریالی محکوم شدند
  • پخت ۱۰ کیلو چلو میگو توسط آشپز مشهور هندی (فیلم)
  • حبس و جزای نقدی بیش از ۷۴ میلیارد ریالی دو متهم پرونده اخلال در نظام توزیع دارویی آذربایجان غربی
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین تره بار
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران چیست؟
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟
  • جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن» / ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها